اوضاع نابسامان آمریکا و صهیونیست‌ها، ثمره خون شهید سلیمانی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
یادداشت نجاح محمدعلی، تحلیلگر عراقی؛

اوضاع نابسامان آمریکا و صهیونیست‌ها، ثمره خون شهید سلیمانی

با وجود دفاع وزیر امور خارجه سابق آمریکا از کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران، وی فاش می‌کند تهران به هیچ‌یک از 12 خواسته آمریکا عمل نکرده است. اکنون که دنیا نظاره‌گر محاکمه رئیس‌جمهور سابق آمریکا و اوضاع متشنج رژیم صهیونیستی است، جنایت‌های سران دو طرف را در غرب آسیا به یاد می‌آورند و بدون هیچ تردیدی همه شکست‌های آمریکا و صهیونیست‌ها نتیجه خون فرماندهان شهید مقاومت است.
نجاح محمدعلی؛ تحلیلگر عراقی
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 12
کد خبر: ۱۷۸۸۲۵

اوضاع نابسامان آمریکا و صهیونیست‌ها، ثمره خون شهید سلیمانی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آمریکا همچنان عواقب تصمیم گستاخانه خود را برای ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس احساس می کند.  اواخر ژانویه آمریکا و رژیم صهیونیستی رزمایش نظامی بزرگی انجام دادند، این رزمایش اوایل ماه مارس (اسفند سال گذشته) با مدیریت لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا درغرب آسیا و با حضور عربستان برگزار شد.


تحولات به گونه ای پیش رفت که چندی بعد منابع صهیونیستی و عربی در منطقه مدعی شدند، واشنگتن از طرح بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران حمایت می کند. نگرانی واشنگتن از واکنش ایران باعث شد تا بلافاصله مقام های آمریکایی با سرافکندگی این موضوع را رد کنند و گفتند، این رزمایش ها صرفاً به قصد «تمرکز بر هر نوع دشمنی» انجام شد. این نوع واکنش باعث خشم رژیم صهیونیستی شد و مقام های این رژیم با صدای بلند اعلام کردند، در حال تقویت توانایی خود برای بمباران تأسیسات هسته ای ایران هستند.


تام نیدز، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی اواخر فوریه گفت، رژیم صهیونیستی می تواند و باید هر کاری می خواهد با ایران انجام دهد و واشنگتن از آنها حمایت می کند. با وجود این، دولت بایدن از توضیح اینکه «آیا نیدز به جنگ با ایران چراغ سبز نشان می‌دهد یا خیر» خودداری کرد و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مانند هر رئیس‌جمهور دیگر این کشور از زمان جورج دبلیو بوش، حق استفاده از همه گزینه‌ها را علیه برنامه هسته‌ای ایران محفوظ دانست.

ایران پس از ترور شهیدان سلیمانی و المهندس به سرعت اقدام به گرفتن انتقام و تحریم منافع آمریکا کرد. گروه‌های مقاومت عراق به همین میزان، یعنی هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی بسنده نکردند و استقلال عملیاتی بیشتری از خود نشان دادند


ژانویه 2020، تنها چند روز پس از ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، فرمانده حشدالشعبی عراق و یارانشان به وسیله آمریکا، جمهوری اسلامی ایران با حمله موشکی به پایگاه هوایی عین الاسد که به «ضربه ملایم مغزی» چندین سرباز آمریکایی منجر شد، پاسخ این جنایت را داد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه وقت آمریکا در سخنرانی ای حمله ایران را عاملی بازدارنده برای ترورهای دیگر عنوان کرد؛ اما این واکنش تنها به عین الاسد محدود نماند و گروه های مقاومت عراق صدها بار حملاتی علیه منافع آمریکا انجام داده اند که آخرین آنها هدف قرار دادن دو پایگاه نظامی آمریکایی در سوریه بود. روزنامه‌های تخصصی آمریکا در حوزه دفاعی می‌گویند، تصمیم واشنگتن به ترور شهید سلیمانی (و ابومهدی المهندس) حماقت نسنجیده ای بود که به واکنش منفی بزرگ مقاومت علیه آمریکا منجر شده است.


ایران پس از ترور شهیدان سلیمانی و المهندس به سرعت اقدام به گرفتن انتقام و تحریم منافع آمریکا کرد. گروه‌های مقاومت عراق به همین میزان، یعنی هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی بسنده نکردند و استقلال عملیاتی بیشتری از خود نشان دادند. آنها حملات خود را علیه نیروهای آمریکایی افزایش دادند و هم زمان شروع به مقابله قهرآمیز با مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر سابق عراق کردند؛ فردی که طبق گزارش های مختلف، در تلاش برای تضعیف نیروهای حشدالشعبی و گروه های مقاومت بود. 


به طور کلی طرح ترور شهیدان سلیمانی و المهندس که با هدف بازدارندگی گروه های مقاومت و نیروهای سیاسی حامی آنها انجام شد، شکست خورد و باعث جسارت بیشتر مبارزان مقاومت در هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا شد. این واقعیت را می توان در افزایش حملات به مناطق حضور نظامیان آمریکا در داخل سوریه به عینه مشاهده کرد. آمریکا پس از شهادت فرماندهان مقاومت حتی زمانی نبود که بتواند مقابل حملات مبارزان حشدالشعبی بایستد.


فرانک مکنزی، فرمانده سابق فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) به تازگی اعتراف کرد حملات گروه های عراقی به مواضع آمریکا در منطقه افزایش یافته است و نیروهای آمریکایی توانایی جلوگیری از حملات گروه های عراقی را نخواهند داشت. 

فرانک مکنزی، فرمانده سابق فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) به تازگی اعتراف کرد حملات گروه های عراقی به مواضع آمریکا در منطقه افزایش یافته است و نیروهای آمریکایی توانایی جلوگیری از حملات گروه های عراقی را نخواهند داشت

 


در حالی که درباره دستاوردهای ادعایی دولت ترامپ در قبال ایران لاف زد و اعلام کرد که «[سلیمانی] دیگر هرگز برای آمریکایی‌ها دردسر ایجاد نخواهد کرد و سلیمانی از قبر به ایالات متحده آسیبی نخواهد رساند. تصمیم به ترور او ربط زیادی به آن داشت.» یکی از پیامدهای منفی که امروز هم احساس می شود.

 

با وجود دفاع پمپئو از کمپین «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران (اوایل سال 2021 در کنفرانس سیاسی محافظه‌کاران)، وی فاش می کند تهران به هیچ یک از 12 خواسته آمریکا عمل نکرده و فشار حداکثری هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. اکنون که دنیا نظاره گر محاکمه ترامپ و اوضاع متشنج سرزمین های اشغالی و رژیم صهیونیستی است، جنایت های سران دو طرف را در غرب آسیا به یاد می آورند و بدون هیچ تردیدی همه شکست های آمریکا و صهیونیست ها نتیجه خون شهیدان سلیمانی و المهندس است.

 

ارسال نظر